Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

5 rugăciuni către Maica Domnului de la Fatima

La 13 mai 1917, Sfânta Fecioară Maria a apărut la Fatima, Portugalia, celor trei copii păstori, cu un mesaj urgent pentru întreaga lume. Între perioada mai și octombrie, ea a aparut de cinci ori, și în fiecare lună data era 13 a lunii.

Ea s-a identificat ca fiind Fecioara Maria a Rozariului și i-a îndemnat pe copii să se roage zilnic rozariul pentru pace în lume (în timp ce Primul Război Mondial făcea ravagii) și să facă sacrificii pentru convertirea păcătoșilor. Pe parcursul acestor apariții și al mai multor apariții anterioare ale unui înger, au existat cinci rugăciuni care au fost învățate de Lucia, Francisco și Iacinta.

RUGĂCIUNEA DE IERTARE:

Îngerul care le-a apărut copiilor s-a numit îngerul păcii și îngerul Portugaliei. El i-a învățat următoarea rugăciune:

Doamne, cred, mă închin, sper și te iubesc! Cer iertare pentru cei care nu cred, nu să închină, nu speră și nu Te iubesc.

RUGĂCIUNEA ÎNGERULUI:

Într-o zi, cei trei copii l-au văzut pe înger în fața unui potir care atârna în aer. Îngerul s-a închinat la Sfânta Euharistie și s-a rugat:

Preasfântă Treime - Tatăl, Fiul și Sfântul Duh - te cinstesc profund. Îți ofer Sfântul Trup, Sângele, Sufletul și Dumnezeirea lui Isus Cristos, prezent în toate tabernacolele lumii, pentru insultele, sacrilegiile și indiferențele cu care este jignit. Și prin meritele infinite ale Preasfintei Sale Inimi și ale Inimii Neprihănite a Mariei, vă cer să îi convertiți pe bieții păcătoși.

RUGĂCIUNEA EUHARISTICĂ:

În timpul primei apariții a Maicii Domnului de la Fatima, copiii s-au simțit "mișcați de un impuls interior", după cum a explicat Lucia mai târziu, pentru a spune împreună următoarea rugăciune:

Preasfântă Treime, Te ador! Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, Te iubesc în Preasfântul Sacrament.

RUGĂCIUNEA DE JERTFĂ:

Sfânta Fecioară Maria i-a învățat pe copii să-și ofere toate sacrificiile personale lui Dumnezeu prin rugăciune. Sfânta Fecioară Maria a subliniat importanța crucială a rugăciunii zilnice a Rozariului pentru convertirea păcătoșilor și pentru pace în lume. Ea a cerut ca următoarea rugăciune să fie recitată la sfârșitul fiecărei decade a rozariului.

O, Isuse, iartă-ne păcatele, fereşte-ne de focul iadului şi du în ceruri toate sufletele, mai ales pe cele care au mai mare nevoie de mila Ta.