Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Opriți urgent masacrul civililor nevinovați



Opriți urgent masacrul civililor nevinovați

Caritas Internationalis deplânge moartea a doi angajați Caritas la Mariupol. „Este urgent să se oprească masacrul civililor pașnici”.

„Această știre dramatică lasă familia noastră Caritas îngrozită și șocată. Ne alăturăm în durere și solidaritate față de suferința familiilor și a colegilor noștri din Caritas Ucraina care trăiesc o tragedie”. Cu aceste cuvinte, Secretarul General al Caritas Internationalis, Aloysius John, exprimă tristețea Confederației față de vestea morții a două femei din personalul Caritas Ucraina Mariupol.

S-a știut doar în ultimele ore, dar tragicul atac a avut loc probabil pe 15 martie, când un tanc a tras în clădirea centrului Caritas din Mariupol, ucigând cei doi membri ai personalului și cinci dintre rudele acestora. În acest moment, din cauza absenței comunicării cu orașul Mariupol, precum și a lipsei de acces la sediul centrului Caritas, biroul național Caritas Ucraina nu are încă suficiente informații pentru a determina ce s-a întâmplat. Se presupune că cei doi membri ai personalului Caritas, împreună cu familiile lor s-au refugiat în centru în timpul atacului.

Președintele Caritas Ucraina, Tetiana Stawnychy, cere să se acorde o atenție deosebită în memoria victimelor: „Avem nevoie de solidaritatea și rugăciunile voastre pentru familiile victimelor, pentru comunitatea Caritas Mariupol și pentru comunitatea Caritas Ucraina...”

De la începutul conflictului, cele două organizații Caritas prezente în Ucraina - Caritas Ucraina și Caritas-Spes Ucraina , au fost alături de oameni, iar până acum, tot cu cooperarea Confederației Caritas, au asigurat cu asistență umanitară salvatoare în jur de 600.000 de oameni. „Organizațiile Caritas din Ucraina și din țările vecine continuă să ofere asistență urgentă populației din țară și refugiaților care fug de război.

Secretarul general al Caritas Internationalis, Aloysius John, a spus că, Confederația le este profund recunoscător tuturor lucrătorilor și voluntarilor Caritas care continuă să servească neîncetat persoanelor aflate în nevoie, chiar și cu riscul vieții lor.