Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Şi eu sunt Caritas!

Caritas Internationalis ocroteşte persoanele vulnerabile şi luptă împotriva sărăciei deja de 70 ani!

Caritas - dragoste, compasiune şi speranţă! 70 Ani este un nou început atît pentru Caritas Internationalis cît şi pentru cele 160 ţări ramificate care merg spre acelaşi scop.

În Duminica a III-a din Advent, la 12 decembrie 2021, Confederația „Caritas Internationalis” și-a sărbătorit șapte decenii de luptă împotriva sărăciei, eveniment ce a fost marcat printr-o conferință transmisă online. Întrucât și Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” face parte din această confederație, marți, 14 decembrie, la sediul central al fundației a avut loc un moment de rugăciune, meditație și împărtășire între lucrătorii carității din această organizație de binefacere, coordonată de Pr. dr. Petru Ciobanu, președintele fundației.

Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune și laudă adusă Preasfintei Treimi pentru grija și iubirea pe care ne-o poartă tuturor și mai ales de invocare a Duhului Sfânt, el, care este ignis și caritas, să aprindă inimile noastre de iubire față de toți cei care au nevoie de ajutorul nostru. A urmat un moment de meditație plecând de la renumitul tablou al lui Rafael, „Madona Sixtină”, părintele subliniind că degetul arătător al Papei Sixt al IV-lea ne îndreaptă privirile spre cei săraci și oropsiți, la fel cum într-acolo este îndreptată privirea sfintei Fecioare și a Pruncului Isus pe care ea îl ține în brațe.

După o prezentare succintă a activității Caritas Internationalis făcută de dl Edward Lucaci, directorul fundației, în care a indicat direcțiile prioritare ale acestei confederații (Bosnia, Haiti, Sudam, Nigeria etc.), fiecare dintre cei prezenți a fost îndemnat să dea mărturie despre ce înseamnă să fii parte a marii familii Caritas. În mod special, au fost două noi colaboratoare ale fundației – Anastasia și Mădălina – care au vorbit despre ce înseamnă pentru ele a munci în folosul celor nevoiași, în acest domeniu al asistenței caritative și sociale.

De-a lungul timpului, Caritas este pretutindeni unde e nevoie de a oferi ajutor, de a salva vieţi, de a darui minuni şi zîmbete. Hystoria Magistra Est.

Cu prilejul acestei ocazii, ne-a fost binecuvîntată munca de către preşedintele Fundaţiei de Binefacere - Ciobanu Petru.