Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Recunoștință imensă pentru Caritas Austria

Vă mulțumim pentru că ne ajutați să promovăm și să cultivăm faptele de binefacere. Datorită vouă, echipa Caritas reușește să adune voluntari implicați și să facă auzită nevoia copilașilor mai puțin norocoși și a bătrânilor lipsiți de ajutor. Vă suntem recunoscători pentru implicare. Caritas Austria este cel mai devotat donator al Caritas Moldova, contribuind la depășirea sărăciei prin ajutor persoanelor vulnerabile, marginalizate.

La începutul secolului XX, Caritas Austria și-a început misiunea de a-i ajuta pe cei mai nevoiași. Primele sale acțiuni au fost de a oferi hrană și îmbrăcăminte pentru a alina suferința oamenilor în timpul Primului Război Mondial.

Mai mult de un secol mai târziu, gama largă de programe ale Caritas Austria subliniază angajamentul său de durată de a preveni și a ușura greutățile persoanelor aflate în nevoie. Inițiativele includ: ajutor în caz de dezastre, campanii de conștientizare a foamei și de ajutor pentru foamete, îngrijire la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități, adăposturi pentru persoane fără adăpost și mame singure, centre de consiliere și sprijin pentru persoanele care se luptă cu abuzul de substanțe, ajutor pentru refugiați și proiecte ocupaționale pentru șomeri.

Pe parcursul anului 2015, Caritas Austria a contribuit la asigurarea refugiaților în Siria și în țările vecine Iordania și Liban. Din septembrie, au fost necesare mijloace financiare și în Austria pentru cei aproximativ 800 000 de persoane aflate în tranzit și pentru cei care solicită azil. Datorită atenției enorme din mass-media, precum și a unui afiș și a campaniei de publicitate, Caritas a putut să acorde un ajutor extins refugiaților.

În centrul activității noastre se află o gamă largă de peste 1600 de programe de asistență socială care vizează persoanele aflate în dificultate din Austria. Gama de servicii sociale include furnizarea de tichete alimentare suplimentare pentru mamele singure, acoperirea costurilor energetice pentru persoanele în vârstă, găsirea de case pentru copiii abandonați, înființarea a 45 de instituții pentru persoanele fără adăpost și 1245 de locuri de muncă pentru șomeri de lungă durată.

Un număr tot mai mare de persoane din Austria nu își mai permit să-și încălzească suficient casele, să-și doteze copiii cu materialele școlare necesare sau să-și plătească chiria în mod regulat. În 2015, campania de strângere de fonduri a oferit provizii în valoare de 2,49 milioane de euro pentru a ajuta oamenii să se descurce în timpul iernilor reci din Austria.

Cele 622 de proiecte de ajutor extern Caritas din Africa, Asia, America Latină și cele mai sărace țări din Europa sunt ample și acoperă domenii precum ajutorul de urgență pentru protecția mijloacelor de trai pe termen lung.

Sediul Caritas Austria este situat la Viena și coordonează activitatea și sprijină sarcinile a nouă birouri arhiepiscopale și diecezane Caritas din țară. În 2015, 14 871 de angajați Caritas din Austria erau pregătiți să ajute zilnic persoanele în vârstă, bolnave, cu dizabilități, dezavantajate și/sau suferinde. Aproximativ 55 000 de voluntari aduc, de asemenea, o contribuție esențială pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie, inclusiv 15 000 în sfera ajutorului pentru refugiați.

Caritas Austria este membră a Caritas Europa și Caritas Internationalis și colaborează adesea cu membri la programe de urgență și dezvoltare de peste mări, cum ar fi programul de ajutor umanitar pentru a oferi ajutor umanitar persoanelor din mai multe țări din Africa de Est grav afectate de secetă și conflicte.