Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Recunoștință imensă pentru Caritas Europa



Recunoștință imensă pentru Caritas Europa

Vă suntem recunoscători pentru că ne sunteți aproape. Vă mulțumim pentru loialitate și pentru implicare, pentru că vă gândiți și la cei sărmani. Vă mulțumim pentru că ne ajutați să aducem zâmbete pe buze și să încălzim suflete. Ne exprimăm sincera recunoștință pentru că sunteți cu noi.

Caritas Europa este rețeaua organizațiilor Caritas de pe continentul european.
Caritas Europa este o rețea catolică care lucrează cu oameni de toate credințele pentru a pune capăt sărăciei și pentru a promova demnitatea tuturor oamenilor. Facem parte din rețeaua globală Caritas Internationalis, care are peste 160 de membri în întreaga lume.

Credem că oamenii și mediul, nu profiturile, ar trebui să fie în centrul tuturor politicilor. Ne opunem tuturor tipurilor de excluderi și susținem toate inițiativele care promovează dezvoltarea durabilă care beneficiază tuturor și le permit tuturor să găsească un rol semnificativ de jucat în societate.

Munca noastră este inspirată de cele 7 principii ale Învățăturii sociale catolice, cu o atenție deosebită opțiunii preferențiale pentru cei săraci și vulnerabili. Aceasta înseamnă că ne concentrăm în primul rând pe cei mai săraci și cei mai vulnerabili din societățile noastre, nu în ultimul rând pe cei nou sosiți în Europa ca migranți sau refugiați.

Caritas Europa are 49 de organizații membre în 46 de țări de pe continentul european, inclusiv în toate statele membre ale Uniunii Europene și marea majoritate a țărilor membre ale Consiliului Europei.